zaterdag 20 juni 2015

Mijn 7 tips voor een mooie huid

  1 comment    
categories: 
Toen ik nog heel jong was en de meisjes in modemagazines en op TV zag, dacht ik steeds: 'hoe krijgen zij zo een mooie huid?'. Ik was toen nog niet zo geïnteresseerd in beauty (lees: de jaren waarin ik geïnteresseerd was in voetbal (!?) )  en deed dan ook niets aan mijn huid. Niet lang daarna besloot ik dat het tijd was voor verandering en dus deed ik wat research.


Ondertussen is dit enkele jaren geleden en heb ik veel bijgeleerd. Ik gebruik nu verschillende producten en rituelen die mijn huid zo gezond mogelijk maken. Ik heb wat tips op een rijtje gezet en deel deze graag met jullie mee!


Ik wil wel nog even zeggen dat dit slechts tips zijn. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Veel hangt af van welk type huid je hebt en welke merken je prefereert. De manier waarop ik mijn huid verzorg is niet dé pérfecte manier (die is voor iedereen anders), maar het werkt wel voor mij. Dus hopelijk kan ik jullie er ook mee helpen en vinden jullie de perfecte manier om jouw huid te verzorgen!
1. Je huid reinigen! 

Je huid goed reinigen is de basis van alles. Je brengt je make-up aan op een goed gereinigde huid en je gaat slapen met een goed gereinigde huid. Dit wil zeggen: 2x per dag, 's ochtends en 's avonds, je gezicht goed wassen. Zo wordt vuil en vet dat door de dag en nacht heen op je huid is gaan verzamelen geëlimineerd! 


Om mijn huid te reinigen gebruik ik de facewash gel van HEMA. De producten van Hema zijn erg betaalbaar en ze werken uitstekend. Een belangrijk pluspunt: Hema test niet op diertjes (hoera voor Hema! <3 ) 


Facewash gel: HemaEen scrub is ook steeds handig. Mijn motto: op dinsdag en donderdag scrubben we! Dit doe je dus best maar 2/3 keer per week. De scrub die ik gebruik is van Garnier. (Warning: Garnier is van het moederbedrijf L'orèal en wordt getest op dieren). Mijn scrub wordt, van zodra deze leeg is, vervangen door een cruelty-free, veganistisch product van LUSH cosmetics (denken jullie hetzelfde als ik? Ja inderdaad! Een review).

PureActive face scrub: Garnier
Tip: ikzelf wil graag de clarisonic aankopen om mijn huid te reinigen. Wie weet komt hierover ook een review! 
2. Dag- en nachtcrème 

Om je huid voldoende te hydrateren is een dag- en nachtcrème essentieel. Rimpels worden namelijk veroorzaakt door te weinig vocht in de huid! (Smeren maar!) 


Daarnaast is het ook een bescherming tegen al het vuil dat je tegenkomt in de buitenlucht. (En dat wil je toch echt niet tegemoetgaan zonder bescherming!?) 


Belangrijk is dat je een crème gebruikt die past bij jouw huidtype. Ben jij een:
- Normale Nancy (normale huid) 
- Droge Debby (droge huid)
- Vette Valerie (vette huid)
- Gemengde Magda (gemengde huid) ?

Let me know ! 
Ikzelf ben een Gemengde Magda. 


Als je niet weet wat voor een huidtype je hebt, is het steeds handig eens naar de dermatologe te gaan voor advies. Ook aan je apotheker kan je uitstekend advies vragen voor een juiste crème!


Als dagcrème gebruik ik het merk Louis Widmer (cruelty-free!), deze werd mij aangeraden door mijn apotheker. Hij werkt erg goed maar maakt mijn huid soms iets te droog (aangezien ik een Gemengde Magda ben). Daarom gebruik ik af en toe ook de dagcrème van Hema. Deze hydrateert mijn huid iets meer. Voor mijn schoonheidsslaapje gebruik ik de nachtcrème van Hema


Facial mask: dagcrème Hema (alle huidtypen)
Skin appeal: dag- en nachtcrème Louis Widmer (gemengde huid)
It's my beautiful skin day: nachtcrème Hema (alle huidtypen)
3. Make-up afhalen

Je make-up afhalen voor je gaat slapen is een goed idee. Zo kan ook je huid 's nachts rusten. Zorg ervoor dat je al die mascara en eyeliner eraf haalt met een cleansing milk. Gebruik watjes en achteraf een lotion/tonic om alle restjes weg te werken. Nog even je huid wassen en je nachtcrème aanbrengen en je bent klaar om te gaan dromen over alle make-up die je nog wil kopen. 


Ik gebruik de Cucumber cleansing milk van Hema en de tonic van L'oréal of lotion van Ici Paris Xl. Van L' oréal weten we dat hun producten getest worden op dieren. Van de producten van Ici Paris Xl ben ik niet zeker. Deze producten worden in ieder geval vervangen wanneer ze leeg zijn door een product dat zeker cruelty-free is.  


Cucumber cleansing milk: Hema
Refreshening toning lotion: Ici Paris Xl (gemengde tot vette huid)
Sublime luminize tonic: L' Oréal (alle huidtypen)4. Bescherm je huid

De zon is de grootste oorzaak van rimpels. Gebruik dus steeds een zonnecrème (in de zomer) of een product waar SPF in zit (in de winter). 


Zelf maak ik elke dag (zomer en winter) gebruik van een zonnecrème factor 50 (ik heb het niet zo voor de zon). Dit kleine flesje van Kruidvat is erg handig aangezien ik dit enkel voor mijn gezicht gebruik. Het huismerk van Kruidvat wordt niet getest op beestjes (Ook hoera voor Kruidvat! :-D ). 


Solait: zonnecrème factor 50 Kruidvat5. Ontgiftingskuur 

Dit is niet noodzakelijk maar kan wel helpen. Als je dit wil, doe je dit best 2x per jaar. Een ontgifting zorgt ervoor dat je darmen, nieren en lever weer optimaal werken. 6. Voeding

Drink zeker 1,5 tot 2 liter water per dag. Verder eet je best groene bladgroenten, volkoren producten, veel fruit en omega vetzuren (lijnzaadolie, olijfolie, pindanootjes, vis,...) 


Wat eet je dan best niet? 
- witte bloemproducten (koeken, wit brood,...)
- suikers
- bewerkte producten
-... 7. Vitamientjes 
Een supplement aan vitamientjes nemen om je huid gezond te houden is zeker aangeraden! Ga voor vitamine C ;-) 

Zelf neem ik elke dag 6 pilletjes biergist (merk Kruidvat). Dit is goed voor huid, haar en nagels. 


Biergist: KruidvatZiezo! Dit waren mijn 7 tips. Voor mij werken ze, voor jou ook? 

Kussies, Emilyli. xxx 
Steeds op de hoogte blijven wanneer mijn blogposts verschijnen? Vergeet me dan zeker niet te volgen op alle social media. ;) Je kan me vinden op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin'1 opmerking: